Sloopwerken

Slopen is precisiewerk: een gebouw ‘platgooien’ vereist specialistische kennis bij zowel de voorbereiding als de uitvoering van een sloop. De specialisten van de Scheffer Groep zijn geschoold om tot in detail een sloop voor te bereiden en zijn ervaren om de sloop uit te voeren.

Totaalsloop

Wij zijn, al sinds 1991, de totaalsloop specialist, al willen we het liever ontmantelen noemen. Want dat is wat wij doen: kijken met een duurzaam oog. Bij totaalsloop zorgt Scheffer Groep ervoor dat de sloop op de meeste duurzame wijze wordt uitgevoerd. Alle vrijgekomen materialen worden op voorhand in kaart gebracht met en materialeninventarisatie. Hierbij bepalen wij of bepaald materiaal geschikt is voor hergebruik, direct of indirect. De herbruikbare materialen die vrijkomen bij ontmanteling worden afgezet onder diverse kanalen. Materiaal zoals glas, isolatiemateriaal, puin en hout worden strikt gescheiden en hoogwaardig gerecycled. Op deze manier worden de vrijkomende stromen als grondstof gebruikt bij de productie van nieuwe materialen. Zo wordt oud beton weer nieuw beton.

Binnenstedelijke sloop

Wij zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke sloopwerken met minimale hinder en maximale veiligheid. Door onze goede voorbereiding en precieze manier van werken, kunnen we een compleet pand slopen zonder dat omliggende gebouwen daarvan schade ondervinden. Een waardevolle gevel behouden, terwijl de rest van het pand – inclusief fundering – wordt verwijderd? Geen probleem.

Veilig & gecertificeerd werken

Veiligheid voor onze medewerkers en omstanders staat altijd voorop. Wij werken met goedgekeurd materieel en schermen de locatie uitermate goed af. Onze medewerkers zijn allemaal in het bezit van het certificaat ‘Basisveiligheid (VCA)’. Daarnaast worden ze voortdurend opgeleid en bijgeschoold, zodat ze op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en slooptechnieken.

Duurzaam renoveren

Bij duurzaam renoveren, ook wel renovatiesloop genoemd, blijft een pand zoals: een ziekenhuis, productiehal of woning vaak in gebruik. En dat kan ook: met een goede voorbereiding en planning. Wij streven naar een maximaal hergebruik van materialen en denken mee in het voortraject om overlast bij bewoners en medewerkers tijdens de renovatie zoveel mogelijk te beperken. Zoals het treffen van alle mogelijke maatregelen: zodat de dagelijkse werkzaamheden en momenten veilig en hygiënisch door blijven gaan. 

Complexe sloopwerken

Wij zijn gespecialiseerd in complexe sloopwerken, ook bij tijdsdruk. Wij zijn 24 uur per dag beschikbaar zodat er altijd een passend moment is. Hierdoor kunnen productielijnen zo snel mogelijk weer draaien, ziekenhuizen ongestoord doorgaan met het leveren van zorg en kan in bewoonde situaties het dagelijks leven gewoon doorgaan. Wij werken op afgesproken tijden en volgens strenge voorschriften: denk hierbij aan stofvorming en vervuiling wat beslist niet in de gebouwatmosfeer terecht mag komen. Met de bouwplannen in de hand werken onze medewerkers volgens een strakke planning om de renovatie gestructureerd te laten verlopen. 

Hergebruik voor een duurzame toekomst

Alle vrijgekomen materialen worden op voorhand in kaart gebracht met een materialeninventarisatie. Hierbij bepalen wij of bepaald materiaal geschikt is voor hergebruik, direct of indirect. De herbruikbare materialen die vrijkomen na ontmanteling worden afgezet onder diverse kanalen. Materiaal zoals glas, isolatiemateriaal, puin en hout, worden strikt gescheiden en op hoogwaardige wijze gerecycled. Met onze duurzame aanpak behalen we circulaire successen en scoren we hoog op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Onze Specialismes

Ga naar overzicht

Leer ons kennen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!