Puin Breken

Materiaal hergebruiken, daar staan wij voor bij Scheffer Groep. Wij denken graag mee aan een duurzamere oplossing, zodat ‘afval’ niet meer hoeft te bestaan. Wij helpen op locatie bij het omzetten van sloopmateriaal naar bouw- of grondstof.  

Sloopmateriaal omzetten in bouwstof

Scheffer Groep beschikt over rupsmobiele puinbrekers en zeefmachines waarmee puin op locatie gebroken en verwerkt kan worden. Met puin breken neemt het volume van sloopafval fors af, waardoor minder milieubelastende verkeersbewegingen nodig zijn om puin af te voeren. 

Vele mogelijkheden: gecertificeerd granulaat

Bij grote sloopwerken en op diverse inzamellocaties verwerkt ons team van specialisten grof puin tot granulaat, zowel bij derden als op onze eigen locaties. De rupsmobiele puinbreker breekt het grove puin tot kleinere fracties. Met een zeef die afgesteld kan worden op puinfracties van 4 tot 45 millimeter, worden de gewenste granulaten gesorteerd.  

Wij zorgen vervolgens voor de certificering van het granulaat. Een laboratorium geeft een certificaat af als een monster van het granulaat voldoet aan strenge eisen wat betreft samenstelling en korrelverdeling. Het granulaat blijft, op grote sloopwerken, in veel gevallen achter om als fundament te dienen voor nieuwbouw op locatie. Resterende partijen worden lokaal in de markt weer toegepast bij bijvoorbeeld de aanleg van fietspaden of wegen. In het geval van betonpuin breken, zeven en wassen wij de granulaten op de juiste korrelgrote en samenstelling om weer toe te passen als grondstof bij de productie van nieuw beton. Zo wordt er van oud beton weer nieuw beton gemaakt. Een mooi voorbeeld van hoogwaardige recycling en circulariteit!

Onze Specialismes

Ga naar overzicht

Leer ons kennen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!