Geschiedenis

1991

Oprichting Scheffer Groep

Op 1 juni 1991 richt Hans Scheffer het bedrijf Scheffer Groep op. Vanuit zijn toenmalige woning begint hij alleen met een freesmachine om sleuven voor elektra in muren te frezen. Al snel koopt hij zijn eerste diamantboormachine zodat hij ook sparingen door vloeren en wanden kan maken. Gelukkig heeft Hans hulp: zijn vrouw helpt mee. Zij neemt de telefoon op en verwerkt de facturen. Al snel groeit Scheffer Groep naar 6 man aan het einde van het jaar.

Logo
1994

Scheffer Groep behaalt

Scheffer Groep behaalt het certificaat voor asbestsanering. Ook mag hij het ISO- procescertificaat ontvangen voor alle werkzaamheden.

Logo
1995

Verhuizing Voskuilerdijk

Scheffer Groep verhuist van de tot kantoor en werkplaats verbouwde schuur aan de Hanesteenseweg te Hattemerbroek naar een groter pand met een ruime kavel van 2000 m2 aan de Voskuilerdijk te Hattemerbroek.

Logo
1998

Verhuizing Rondweg

Een tweede verhuizing is nodig, want Scheffer Groep groeit hard. Er wordt turn-key een nieuwe bedrijfshal met kantoren gebouwd aan de Rondweg in Wezep. Nu beschikt Scheffer Groep over een kavel van 9000 m2. Deze locatie wordt nog steeds gebruikt.

Logo
2001

Uitbreiding machinepark

Een heugelijk moment: de aanschaf van de eerste rupskraan en puinbreker. Wij starten met puin breken op locatie, op zowel eigen (sloop)locaties als die van derden.

Logo
2002

Overname Meeden

Wij nemen een bedrijf over in Meeden (Groningen). Hier zullen wij 3 jaar een locatie hebben. De aansturing zal in 2004 terugkeren naar Wezep.

Logo
2004

Versterking van Jorrit Scheffer

Jorrit Scheffer komt Scheffer Groep versterken. Een nieuwe generatie Scheffer: een trots moment voor oprichter Hans Scheffer. Met zijn oog voor detail en vooruitziende blik is Jorrit van enorme waarde voor Scheffer Groep en het bedrijf gaat met zijn hulp een nieuwe periode in.

Logo
2006

Realisatie grotere werkplaats

De groei zit er aardig in en daarom begint Scheffer Groep in 2006 met het realiseren van een grotere werkplaats. Deze werkplaats wordt ruim opgezet en voorzien van alle gemakken die nodig zijn voor het onderhoudswerk. De staalconstructie, inclusief de kraanbaan, zijn afkomstig uit de sloop van een fabriekshal van Leeuwbouw in Zwolle.

Logo
2006

Metamorfose kantoorpand

Ons kantoor krijgt een metamorfose en wordt 2006 aangepast naar alle hedendaagse wensen eisen. Leuk detail: onze binnenkozijnen komen uit het oude PEC Zwolle-stadion en de grote opslaghal is de voormalige sporthal uit Hattem. Circulair werken doen wij al jaren in de praktijk.

Logo
2007

Scheffer Car- & Truckwash Wezep

Vanwege de wens voor extra opslag koopt Scheffer Groep een perceel van 6500 m2 aan de Ampèrestraat, tegenwoordig vooral bekend als Scheffer Car en Truckwash - dé locatie waar jij je auto of truck kan wassen. Ook gebruiken wij de locatie voor de opslag van containers en vrijkomende materialen.

Logo
2008

Hoofsponsor PEC Zwolle

Scheffer Groep is hoofdsponsor van PEC Zwolle. Voor ons een absoluut hoogtepunt – wat zijn wij trots. Scheffer Groep is ook al jaren actief in de sponsoring van het verenigingsleven in de regio. Wij willen altijd wat terugdoen voor de samenleving waarin wij ons bevinden.

Logo
2008

Financiële crisis

De bankencrisis: de hele economie komt in dip, dit raakt ook Scheffer Groep. Scheffer Groep gaat na deze crisisjaren een nasleep tegemoet, waarna het enkele jaren zal duren om te komen waar het bedrijf nu is: gezond en met de omzetten weer op peil.

Logo
2013

Versterking van Aron Scheffer

Ook Aron Scheffer voegt 2013 zich bij het Scheffer team. Als jong knaapje voorspelde hij tijdens het spelen met LEGO dat hij ooit ‘de baas’ zou zijn van Scheffer. In 2018 worden Aron en Jorrit dan ook medeaandeelhouder van Scheffer Groep en doet Hans beetje bij beetje een stapje terug. Hans is erg blij en trots dat Aron en Jorrit het familiebedrijf verder willen aansturen en willen uitbouwen.

Logo
2019

Eigen recyclinglocatie in Hoogkerk

Scheffer Groep breidt uit met een recyclinglocatie in Hoogkerk (Groningen). Ook in het ‘hoge noorden’ zijn wij weer een bekend gezicht, nadat wij ons in 2004 hadden teruggetrokken uit Groningen. Tegenwoordig voorzien wij onze noordelijke provincies met gemak van onze diensten, inclusief recycling.

Logo
2023

Twee generaties aan het roer. Bekend in het hele land en altijd klaar voor de volgende kans.

Logo