Sloopwerk Centraal Station Amsterdam

Rondom het stationsgebied van het Centraal Station in Amsterdam worden dit jaar diverse trambanen voorzien van nieuwe rails. Een onderdeel van de herinrichting van het stationsgebied is het verwijderen van de oude rails. In opdracht van Knipscheer verwijderd Scheffer Groep de oude rails inclusief de onderliggende betonnen fundering.

 

Lees meer over project
OLVG Amsterdam

Vanuit onze opdrachtgever Van Wijnen kwam de vraag of wij een werkmethode hebben of konden bedenken voor het zagen van diverse sparingen ten behoeve van de technische installaties voor de nieuwe operatiekamers van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam.

Lees meer over project
Circulair sloopwerk Combigebouw Zwolle

Rond de bouwvakantie van 2021 heeft Scheffer Groep in opdracht van de Gemeente Eemsdelta de aanbesteding voor de asbestsanering en totaalsloop van het voormalig Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl.

Werkwijze

Gefaseerd over 3 fases zal Scheffer Groep dit jaar circa 2200 strekkende meter aan tramspoor verwijderen, verkleinen en recyclen. Afgelopen mei hebben wij de eerste fase uitgevoerd, in juli staat de tweede fase gepland en de laatste fase zal medio november aanstaande worden uitgevoerd. Om ons werk uit te kunnen voeren wordt er gewerkt met een buitendienstregeling van het openbaar vervoer. We werken met een strakke planning waar absoluut niet van afgeweken mag worden. Met de inzet van vakbekwaam personeel en het juiste equipment kunnen wij deze werkzaamheden vlot uitvoeren.

 

verkleinen van de rails

Voor het verkleinen van de rails (op transportmaat) gebruiken wij een hydraulische schaar die speciaal is ontworpen voor het knippen van rails. Met een ‘’standaard’’ ijzerschaar is dit namelijk niet of nauwelijks te knippen. Doordat onze machines zijn uitgerust met een hydraulisch snelwissel systeem, kunnen onze machinisten de diverse uitrustingsstukken vlot door wisselen. Wat resulteert in tijdswinst en een besparing op de uitstoot van CO2 en stikstof, zeker omdat we hier van een boel verschillende uitrustingsstukken gebruik maken. Zoals een hydraulische sloophamer, sorteerknijper, staalschaar, betonschaar, rippertand en diverse bakken.

Op en rondom het Centraal Station is altijd wat te doen. Het monumentale station dateert uit 1889 en is met zo’n 175.000 reizigers per dag één van de drukstbezochte stations in Nederland. Daarom houden wij extra rekening met mens en omgeving. Vanzelfsprekend zijn de werklocaties goed afgeschermd voor alle reizigers. Het transport van het equipment en de afvoer van de vrijkomende materialen gebeurd via op voorhand afgesproken aan- en afvoerroutes.

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op!

Laat hiernaast uw vraag achter via het contactformulier. Of neem contact met ons op via telefoonnummer 038 376 22 22