Circulair sloopwerk Turfhorst in Wezep

Om ruimte te creëren voor nieuwbouw heeft Scheffer Groep, in opdracht van de Gemeente Oldebroek, een tweetal woningen met meerde schuren asbestvrij gemaakt om vervolgens circulair te slopen. Voor Scheffer Groep een thuiswedstrijd in onze eigen gemeente op nog geen 500 meter afstand van ons hoofdkantoor.

Daarbij is een groot deel van ons personeelsbestand woonachtig in de Gemeente Oldebroek. De relatie tussen de Gemeente Oldebroek en Scheffer Groep duurt al vele jaren voort, ook voor deze opdracht bedanken wij de Gemeente Oldebroek wederom voor het gestelde vertrouwen!

Lees meer over project
OLVG Amsterdam

Vanuit onze opdrachtgever Van Wijnen kwam de vraag of wij een werkmethode hebben of konden bedenken voor het zagen van diverse sparingen ten behoeve van de technische installaties voor de nieuwe operatiekamers van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam.

Lees meer over project
Circulair sloopwerk Combigebouw Zwolle

Rond de bouwvakantie van 2021 heeft Scheffer Groep in opdracht van de Gemeente Eemsdelta de aanbesteding voor de asbestsanering en totaalsloop van het voormalig Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl.

Lees meer over project
Station Amsterdam 

In opdracht van Knipscheer verwijderde Scheffer Groep de oude rails inclusief de onderliggende betonnen fundering.

Werkwijze

Scheffer Groep heeft deze opdracht op de meest duurzame wijze uitgevoerd, waarbij circulairiteit hoog in het vaandel staat. Onze duurzame aanpak sluit naadloos aan bij de kernwaarden van de Gemeente Oldebroek, of breder gezien: bij de gehele circulaire economie. Waarbij vanuit de EU-Klimaatwet als doelstellingen zijn aangenomen dat onze economie in 2030 voor 55% klimaatneutraal moet zijn en in 2050 voor 100%.

De bijdrage van een circulaire economie aan het behalen van onze klimaatdoelstellingen is substantieelHoe heeft Scheffer Groep dit werk aangevlogen? We nemen je stapsgewijs mee. Bij de opname van het werk hebben wij uitgebreid genoteerd welke materialen er aanwezig zijn en in welke staat deze vrijkomen, dat wil zeggen: zijn deze materialen geschikt voor direct hergebruik, of na bewerking of recycling. Dit noemen we ook wel een circulair-rapport of materialen-inventarisatie. De werkzaamheden zijn opgestart met de asbestsanering van de diverse asbestbronnen. Aansluitend hierop zijn alle herbruikbare materialen gedemonteerd voor direct hergebruik, voor alle materialen hebben wij directe afzet gevonden. Het grote voordeel hiervan is dat wij geen materialen tijdelijk in opslag hoeven te nemen. Dit maakt de kans op schade kleiner en beperkt het aantal transportbewegingen aanzienlijk, wat uiteindelijk resulteert in minder uitstoot van CO2 en stikstof: win win dus! Tot slot hebben wij de opstallen machinaal gesloopt. Het vrijgekomen puin wordt nabij de locatie met onze mobiele puinbreker verkleind tot granulaat, om zo als bouwstof weer te kunnen worden toegepast in bijvoorbeeld de wegenbouw.

De werkzaamheden

zijn met het schoonst mogelijke materieel uitgevoerd. Voor het kleine materieel maken wij gebruik van elektrisch gereedschap, de grote sloopkraan is voorzien van een Stage V motor en voldoet hiermee aan de strengste emissienorm die er momenteel is. Daarbij maken wij voor ons gehele wagen- en machinepark gebruik van een klimaat neutrale diesel, voor het gebruik hiervan is een duurzaamheidscertificaat beschikbaar: TRAXX-Zero-certificaat_2020_Scheffer-Betonboren-Sloopwerken.pdf (scheffergroep.nl)

Materialenlijst

Tijdens onze werkzaamheden hebben wij onder andere onderstaande materialen gedemonteerd voor direct hergebruik:

  • Compleet tuinhuis/gastenverblijf
  • Dakpannen
  • Houten balken
  • Kozijnen, deuren en schuifpuien
  • Deur- en raambeslag
  • Keukenapparatuur
  • Straatwerk, grind en struiken

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op!

Laat hiernaast uw vraag achter via het contactformulier. Of neem contact met ons op via telefoonnummer 038 376 22 22