15 februari 2024

Startsein voor circulaire sloop van De IJsselhallen Zwolle

Onder toeziend oog van de pers en betrokkenen vond op donderdag 8 februari de symbolische sleutel overdracht en eerste sloophandeling plaats.

Gerdien Rots, wethouder van de gemeente Zwolle, overhandigde de sleutel van De IJsselhallen aan Hans Scheffer waarmee het terrein officieel is overgedragen aan Scheffer Groep. Aansluitend hierop vond de eerste sloophandeling plaats. Voor de ingang van De IJsselhallen stond jarenlang het markante kunstwerk: ”De Dansende Stoel”. Dit kunstwerk is door onze medewerkers losgekoppeld van het fundament en verderop het terrein in depot gezet. Het kunstwerk zal uiteindelijk een nieuwe bestemming krijgen in de nieuw te realiseren stadsbuurt.

De circulaire totaalsloop van De IJsselhallen is de eerste zichtbare stap voor deze nieuwe stadsbuurt. Door de sloop creëren wij ruimte voor de ”Nieuwe Veemarkt”. In deze nieuwste en duurzame stadsbuurt van Zwolle worden ongeveer 750 woningen gebouwd in een parkachtige omgeving. Het oudste én monumentale deel van De IJsselhallen, de Bogenhal, blijft behouden en wordt meegenomen in de ontwikkeling van de nieuwe stadsbuurt. Hier gaan mensen ontmoeten, werken en ondernemen waarin circulaire economie de basis is. Hoe mooi is dat?

Al decennia lang voert Scheffer Groep opdracht uit in en voor de gemeente Zwolle. We zijn er trots op dat wij dit prestigieuze project straks mogen bijschrijven op ons cv.

De sloop van De IJsselhallen wordt circulair en op de meest duurzame wijze uitgevoerd. Hoe ziet dit eruit? Houd hiervoor onze website in de gaten, gedurende de uitvoering van dit project zullen wij updates delen op zowel de projectpagina op onze website als via onze sociale media kanalen.

Foto’s: Pedro Sluiter ©

Leer ons kennen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!