9 februari 2023

Scheffer Groep werkt klimaatneutraal!

Het wagen- en machinepark van Scheffer Groep is al sinds 2017 volledig CO2 neutraal door het gebruik van TRAXX Zero brandstof. In 2022 hebben wij door het gebruik van TRAXX Zero 1.349.079 kg CO2 duurzaam gecompenseerd!

Wij werken met TRAXX Zero, een volledig CO2-neutrale brandstof die ook minder NOx en fijnstof veroorzaakt. Voor veel bedrijven is hun machine- of wagenpark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO2-uitstoot. Ook wij zijn ons terdege bewust van onze rol in de klimaatverandering, maar voor onze bedrijfsvoering zijn vrachtwagens en machines vaak onmisbaar.

 

TRAXX Zero CO2-neutrale diesel In 2017 hebben wij als duurzame onderneming al gekozen voor TRAXX Zero CO2-neutrale diesel. Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – van dieselmotoren. De resterende CO2-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten zoals bv. waterkrachtcentrales. Met het positieve CO2-effect dat hierdoor ontstaat, wordt dan de eigen resterende CO2-uitstoot geneutraliseerd. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken.

Certificaat Voor het gebruik van TRAXX Zero en de compensatie van de CO2 wordt jaarlijks door onze brandstofleverancier Dalhuisen een officieel certificaat overhandigd. Dit certificaat vind je hier.

Gecertificeerd klimaatneutraal Voor de CO2-compensatie werkt TRAXX Zero samen met Groenbalans B.V. uit Utrecht. Groenbalans selecteert klimaatprojecten die gecertificeerd zijn conform de Verified Carbon Standard (VCS) en die gegarandeerd CO2 reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals TüV. Na afloop van elk kalenderjaar zullen wij een certificaat van Groenbalans ontvangen, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde CO2.

Ook positief effect voor lokale luchtkwaliteit Ook voor de lokale luchtkwaliteit is er goed nieuws: door haar optimale verbrandingseigenschappen heeft TRAXX Zero ook een positief effect op de uitstoot van schadelijke emissies zoals NOx (-9,5%) en fijnstof (-5,3%). Deze emissies hebben invloed op de lokale luchtkwaliteit en zijn dan ook belangrijk voor de gezondheid van onze medewerkers en omwonenden.

Leer ons kennen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!