23 november 2022

Gevelstenen Delfzicht ziekenhuis 100% hergebruikt!

Scheffer Groep is al enkele maanden bezig met de omvangrijke ontmanteling van het voormalig Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl. Het uit 1968 daterende gebouw heeft jarenlang in het straatbeeld gestaan en is voor veel Delfzijlenaren een plek met een historie. Wij voeren het sloopwerk met de hoogst mogelijke zorg uit, niet alleen voor de omgeving maar ook voor het milieu. Hoe mooi is het dan dat wij voor alle gevelstenen afzet hebben gevonden en deze dus 100% worden hergebruikt? Gaaf toch!

Scheffer Groep heeft in juni officieel opdracht gekregen voor de asbestsanering en totaalsloop van dit voormalig ziekenhuiscomplex.

Op voorhand hebben wij een inventarisatie gemaakt van alle vrijkomende materialen en zijn wij hiervoor afzet gaan zoeken. Zo hebben wij onder andere al verkocht: kozijnen, schuifdeuren, staalconstructies, noodunits, terreinverhardingen en dus nu ook de gevelstenen. Met onze sloopmachines pellen wij de gevelstenen van het casco af.

 

De gevelstenen worden op centrale plekken van het terrein verzameld en daar gebikt zodat ze ”schoon” naar een nieuwe bestemming toe kunnen! Hiermee wordt dus 100% van de gevels hergebruikt. Inmiddels hebben wij al een mooie partij stenen verzameld, schoongemaakt, gepalletiseerd en op transport gezet naar een nieuwe bestemming! Dat is werken aan morgen.