Werken als
Rupskraan machinist

Naam: Arjan Ijzerman    Dienstverband: 14-8-2017

Scheffer groep 

Scheffer richt zich volledig op de circulaire economie en wil bij haar werkzaamheden niet bekend staan als de grootste, maar wel als de beste. Hierdoor wordt er veel geïnvesteerd in een duurzame en circulaire werkwijze. Tegenwoordig wordt er bij het ontwerp van een gebouw al rekening gehouden met herbruikbaarheid. In 90% van de gevallen worden materialen op de locatie van herkomst opgehaald door de nieuwe eigenaar of bemiddelaar om transportbewegingen te besparen en het risico op schade te beperken.

De overige 10% wordt getransporteerd naar een vestiging voor eventuele bewerking en verkoop. Met als doel dat afval niet bestaat, maar materialen worden hergebruikt door het direct of na bewerking weer terug te brengen in de keten of door het hoogwaardig te recyclen en hiermee voorop te lopen op de weg naar een volledig circulaire economie.

Een bedrijf dat vooroploopt

Scheffer was het bedrijf waar Arjan naar op zoek was toen hij op latere leeftijd besloot om verder te kijken in zijn vakgebied. Toen Arjan slechts 4 jaar oud was, zei hij al: “Ik wil later graag kraanmachinist worden.” Nu zoveel jaar later is het mooi om te zien dat Arjan dit echt als zijn passie ziet en geen ander werk meer zou willen doen. Dat Arjan verder wilde kijken was niet omdat hij van functie wilde veranderen, maar omdat hij graag nieuwe dingen wilde ervaren binnen zijn vakgebied. In eerste instantie besloot Arjan om in plaats van zijn functie als kraanmachinist, bij Scheffer als werkvoorbereider aan de slag te gaan. Maar zoals hij ons eerder al vertelde, lag zijn passie daar niet.

Arjan miste het buitenleven en de gezelligheid met de jongens en besloot zich weer volledig te richten op zijn werk als kraanmachinist. Al snel merkte hij dat hij niet verder hoefde te zoeken in de branche, maar dat hij een bedrijf nodig had dat meegaat met de veranderingen in de wereld. Bij Scheffer werd het voor Arjan duidelijk hoeveel verschil het maakt als je werkt voor een bedrijf dat constant vooruitkijkt, zelfs de containerbakken worden regelmatig bijgespoten, zodat we onszelf goed kunnen blijven promoten. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in elektrische apparatuur, machines en auto’s. Als je iets nieuws nodig hebt, wordt dit voor je geregeld zolang je de juiste motivatie hebt en het gericht is op de toekomst.

Door onze circulaire aanpak maakt dat elk project weer anders aangepakt moet worden en door de jaren heen zie je dat je steeds meer kennis opbouwt en ook steeds meer mee kunt denken met bepaalde dingen

Er is een mix van jong en oud

Scheffer is een dynamisch, persoonlijk en gezond bedrijf. Dit heeft ook alles te maken dat Scheffer ervoor zorgt dat er een mix van jong en oud blijft onder het personeel. Hierdoor wordt er veel geïnvesteerd in personeel werving. Op de social media kanalen van Scheffer worden er regelmatig updates gedeeld van ons werk, zodat mensen een beter inzicht krijgen in wat we doen. We merken dat vooral jonge mensen hierdoor geïnteresseerd raken. Dit is voor ons ideaal, omdat we juist jonge mensen willen aantrekken en hen de kans willen geven om te ontdekken waar hun passie ligt. Bij ons kun je makkelijk een week met ons mee te lopen, om te kunnen ervaren wat er allemaal mogelijk is binnen ons bedrijf. Bij Scheffer krijg je echt de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt veel geïnvesteerd in cursussen en opleidingen, zodat je kunt groeien en je vaardigheden kunt verbeteren. Scheffer staat bekend om zijn persoonlijke aanpak. Er wordt echt geluisterd naar de medewerkers en er wordt veel waarde gehecht aan hun mening en ideeën. Het is mooi om te zien hoe het bedrijf afwisselend personeel verwelkomt, met dezelfde passie en ze daarin verder te helpen met het laten groeien van die passie.