Werken als
Planning & Projectadministratie

Naam: Harry Kroon  Dienstverband: 1-6-1992

Scheffer groep 

Voor de buitenwereld staat Scheffer vaak bekend als ruig, vlot en doortastend. Maar naast al dat buitenwerk weten weinig mensen wat er zich binnen Scheffer allemaal afspeelt. De binnendienst is net zo verbonden met de buitendienst als de buitendienst met hen. Naarmate Scheffer is gegroeid, groeit ook de omvang en complexiteit van de projecten. Dit vergt steeds meer uitdaging en organisatiemanagement.

Geen dag is hetzelfde

Harry vindt uitdaging één van de dingen die zijn werk leuk maakt. Het betekent dat geen dag hetzelfde is en dat hij ’s ochtends niet weet hoe de dag zal verlopen. Het kunnen schakelen, overzicht houden, stressbestendig zijn en inlevingsvermogen hebben, maakt Harry zeer geschikt voor de functie als planner bij Scheffer. Al was dat niet zijn eerste doel toen hij op 16-jarige leeftijd bij Scheffer begon. Toen waren Harry’s plannen om juist zelf van binnenuit aangestuurd te worden en op pad te gaan, maar door een ongelukkig ongeluk belandde hij in de binnendienst. Maar nu op 48-jarige leeftijd had hij het niet meer anders gewild

Veiligheid gaat boven snelheid

Ook al is hij niet fysiek met de projecten bezig, betrokken is hij wel en hoe. Het begint vaak al bij de voorbereidingen, een van zijn projecten waar de voorbereiding “key” waren was het Ziekenhuis van Amsterdam.Hier kwamen veel eisen bij kijken waardoor er gekozen is voor een afwijkende werkmethode, dit laat ook weer zien wie Scheffer is. Als de klant iets vraagt wat op het eerste oog niet lijkt te kunnen, steken wij bij Scheffer gewoon de koppen bij elkaar waardoor het wel lukt. Als Harry Scheffer dan ook zou moeten omschrijven zou dat: veelzijdig, klantgericht en efficiënt zijn. Een van de eisen die bij het project kwamen kijken was dat er tussen bepaalde tijden geen lawaai gemaakt kon worden, tja hoe ga je dat doen als sloopbedrijf….

Hiervoor zijn er verschillende zaagtechnieken beproefd met geluidsmetingen om het geluid zo minimaal te houden. Niet alleen de slooptechnieken zijn aangepast, maar ook de hele projectplanning. Dit kan vanaf bovenaf goed bedacht worden, maar Scheffer zorgt er ook voor dat de collega’s dit ook zien zitten. Hét kan voorkomen dat er voor dit soort klussen langer doorgewerkt moet worden. Het fijne is dat onze mensen goed opgeleid zijn en daardoor weten dat veiligheid boven snelheid gaat. Wanneer je volgens de juiste kwaliteit normen blijft werken, werk je altijd volgens afspraak. Als planner moet je weten wat er op welk moment belangrijk is en moet je goed kunnen schakelen. Het plannen is vooral het strategisch en tactisch denken. Zo ook met het plannen van werkschema’s. Als je moet bellen dat er langer door gewerkt moet worden, is het benaderen van je collega’s heel belangrijk, dat je ook echt kijkt waar het kan, je staat klaar voor de klant, maar ook voor je collega’s. Wanneer de collega’s dit van je weten, staan ze ook voor jou klaar wanneer dit nodig is, zonder goed contact op de werkvloer is deze functie onmogelijk.

Scheffer is echt een familiebedrijf, dat voel je aan alles

Scheffer staat op zijn menskracht, het zijn de mensen met hart voor de zaak die ervoor zorgen dat wij steeds weer mogen werken aan mooie projecten. Dit zie je ook aan de werksfeer in het bedrijf, het is een familiebedrijf, niet alleen het bestuur, maar iedereen voelt zich familie van elkaar. Iedereen is hier bijna wel via familie, kennissen of vrienden binnen gekomen. Hierdoor voelt het snel heel vertrouwd bij Scheffer en zitten mensen goed op hun plek. Ik nodig de mensen daarom ook graag uit om een keer bij ons te komen kijken, onze deur staat voor iedereen open.

Zo hebben wij zelfs een aantal 13-jarige rondlopen die langskomen voor hun snuffelstage, daar genieten wij van. Zo zijn vele van ons namelijk zelf binnengekomen, niet wetende wat je wilt doen, maar wel weten dat je iets met je handen wilt doen. Dan is het altijd het beste om maar dingen te gaan uitproberen, zo zijn we zelf ook: niet te lang nadenken, maar juist dingen proberen, als het fout gaat weet je ook meteen hoe het niet moet. Dat proberen we ze jong te leren en we zien ook dat we daarmee jongeren binden en later op 20-jarige leeftijd weer zien terugkomen. Omdat we naast de vele indrukken die ze gekregen hebben van het werk ook veel leren. Het is echt een mix van jong en oud bij ons, dat maakt ons bedrijf. We doen het allemaal samen, jong of oud: we doen het met elkaar en dat maakt ons zo hecht.