Werken als
Deskundig Asbest verwijderaar (DAV)

Naam: Tommy Velthuis        Dienstverband: 28-4-201

Scheffer groep 

Niet alleen Scheffer groeit als bedrijf, ook de mensen die werkzaam zijn binnen het bedrijf groeien mee. Door de jaren heen heeft Scheffer een indrukwekkende lijst van projecten op hun naam staan, variërend van rijksmonumenten en stations tot ziekenhuizen en nieuwbouwwijken. Voor elk van deze disciplines gelden specifieke eisen, wetten en regels.

Met name bij de asbestsanering komen deze drie aspecten sterk naar voren, mede door de toenemende eisen op het gebied van mens en milieu. Daarom heeft Scheffer asbestsanering tot een van hun specialismes gemaakt. Dit sluit ook aan bij hun werkslogan: veilig, vakkundig en veelzijdig. Om dit te realiseren investeert Scheffer veel in haar medewerkers, materieel en kennis. De medewerkers bij Scheffer zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door middel van vakspecifieke bijscholing via interne of externe cursussen en opleidingen.

Niet alleen Scheffer groeit als bedrijf, ook de mensen die werkzaam zijn binnen het bedrijf groeien me

Zo ook Tommy die op 15-jarige leeftijd aangespoord werd door medewerkers van Scheffer om ook bij Scheffer te komen werken. Op zijn tweeëntwintigste spookte dit aanbod nog steeds door zijn hoofd waardoor hij de stoute schoenen heeft aangetrokken en na zijn studie als timmerman toch bij Scheffer heeft aangeklopt. Bij Scheffer staat de deur altijd open, wat voor Tommy ervoor heeft gezorgd dat hij er nu negen jaar later nog steeds loopt. Tommy begon als handsloper, vaak is dit de functie waar je mee begint bij Scheffer. In beroep zie je veel van het werk op de werkvloer, de ene keer sloop je muren en de andere ben je bezig met het strippen van huizen. Toen er steeds meer vraag kwam na asbestsanering vond Scheffer het een mooie stap voor Tommy om door te groeien. Het bedrijf Scheffer groeit alleen als de mensen ook mee willen groeien. Hiervoor is Tommy omgeschoold als vakspecialist asbestsanering. Tommy’s eerste reactie was: “Kan ik dit wel? Is dit wel wat ik wil?” Maar al snel wist hij dat dit een mooie kans was die hij met beide handen moest aanpakken. Het is mooi om te zien dat mensen naar je kijken en kansen voor je zien. Ik had mezelf nooit aangeboden voor deze functie, maar nu ik weet wat er allemaal bij komt kijken, zou ik niet meer terug willen.

 

Met de juiste ambitie zijn er eindeloze groeimogelijkheden bij Scheffer

Door de groei en de druk binnen het bedrijf verandert mijn werk voortdurend en dat houdt het interessant. Zo werk ik bijvoorbeeld samen met een supervisor asbestsanering, die niet alleen het papierwerk en de juridische kant van ons werk regelt, maar er ook voor zorgt dat ik de benodigde kennis opdoe. Hierdoor hebben we over het algemeen dezelfde kennis en mocht ik in de toekomst willen doorgroeien, dan weet ik wat er van me verwacht wordt. Het is fijn om te weten dat die optie er voor mij is.

Bij Scheffer word je stap voor stap meegenomen

Veel mensen zijn niet bekend met het beroep van asbestsaneerder en weten niet precies wat het inhoudt. Dit zorgt vaak voor nieuwsgierigheid en vragen, vooral in woonwijken waar omwonenden zich afvragen wat er precies gaat gebeuren. Bij Scheffer nemen we onze klanten stap voor stap mee in het project en zorgen we ervoor dat we weten waar we mee bezig zijn, zodat we het goed kunnen uitleggen aan de klant. Bij de start van het project vertellen we ook altijd welke materialen er gesloopt worden en welke stoffen er vrij komen en hoe we dat opvangen. Op deze manier zorgen we ervoor dat mensen gerustgesteld zijn en begrijpen wat we doen en waarom we dat doen. Vooral het contact met de omgeving en klanten vindt Tommy leuk aan het werk, ‘’het is leuk als je mensen meer kan leren over ons werk. En men daardoor uiteindelijk meer respect en waardering krijgt voor ons werk.’

 

Bij Scheffer hebben we allemaal hetzelfde doel

Bij Scheffer heerst er een sfeer, waarin iedereen elkaar helpt en ondersteunt. Het is duidelijk dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben en dat we elkaar nodig hebben om dit te bereiken. Samen klaren we de klus en er is altijd ruimte voor gezelligheid met collega’s. Door de jaren heen zijn we zo op elkaar ingespeeld geraakt dat woorden soms niet eens nodig zijn om te weten wat er moet gebeuren. Het voelt als één grote familie waar iedereen elkaar bij naam kent. Geen een dag is hetzelfde, mede dankzij de collega’s. Soms zitten we te dollen, maar op serieuze momenten dagen we elkaar uit en weten we wat we aan elkaar hebben. Het maakt niet uit als er wat langer doorgewerkt moet worden, want we doen het samen en maken er het beste van. Zo sluit Tommy zijn interview dan ook af met de zinnen: ‘’Mijn doel is om voor een lange tijd bij Scheffer te blijven werken. De sfeer is goed en ik voel me thuis tussen mijn collega’s. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van deze hechte groep en kijk elke keer weer uit naar hoe mijn baan er over een paar jaar uitziet.’’